Na farmě byl připraven následující program. Po příjezdu jsme si vyslechli odborný výklad o provozu farmy, který se týkal ekologického hospodaření na Farmě Moulisových, a seznámili jsme se s managementem rodinné farmy. Farma Moulisových je také známá díky agroturistice. Návštěvníci si zde mohou vyzkoušet dojení mléka na modelu krávy, stloukání másla, vytloukání a mletí obilí, pečení chleba v peci, jízdu na koni, aj. Také se zde také pořádají příměstské tábory. Každý z nás si vyzkoušel stloukat máslo v dřevěné máselnici, které jsme pak ochutnávali s domácím chlebem a zapíjeli čerstvým podmáslím. Jako opakování k maturitě nám posloužilo určování základních druhů obilovin, kde byly i některé méně známé druhy jako je pohanka, proso a rýže. Také jsme si vyzkoušeli mletí mouky pomocí mlýnských kamenů v žernovech nebo v elektrickém mlýnku. Seznámili jsme se technologií polních prací v minulosti a porovnávali je se současností, prohlédli jsme si ustájení pro jednotlivé druhy chovaných hospodářských zvířat a někteří z nás se svezli na koni. Program byl zakončen krátkým znalostním testem, po jehož vyplnění každý z nás obdržel „Výuční list mladého farmáře“. Zvláštní poděkování patří paní Arnoštové, která pro nás připravila program a po celou dobu nás provázela.
studenti 4. ročníku agropodnikání